Beginnerscursus
Voor beginnende trainers of mensen die trainer willen worden maar (nog) niet VT-2 cursus niet willen volgen, organiseert SOL Sports een laagdrempelige cursus van twee dagdelen waarin de deelnemer kennis maakt met de belangrijkste principes van training geven.
Deze cursus is ook zeer geschikt voor ouders van jeugdleden!
Naast "Indoor-" bestaat er ook een "Beachvolleybal-" beginners cursus, geef aan bij je aanvraag welke cursus interesse hebt.

Een gekwalificeerde Nevobo opleider behandelt de belangrijkste volleybal technieken en methodieken en helpt de cursisten op weg om goede trainingen te kunnen verzorgen.
Deze cursus wordt verzorgd bij en in samenwerking met een vereniging. De vereniging zorgt voor de accommodatie en de deelnemers, SOL Sports zorgt voor de opleider en het programma. In 2 x 2,5 uur worden de basis principes van het training geven doorgenomen en aan de hand van voorbeelden aan de deelnemers worden in theorie en praktijk geoefend.

De kosten voor de organiserende vereniging bedragen €325 per bijeenkomst. (=€65 per deelnemer/minimaal 10 deelnemers)
Maximaal zijn er 16 deelnemers toegestaan.

Voor deze cursus is in sommige gevallen een subsidie mogelijk van €50 per deelnemer.
Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet de vereniging na afloop de betaalde factuur+ een betalingsbewijs + het ingevulde restitutie formulier bij de nevobo indienen. De factuur en betaling voor deelename aan de cursus wordt met SOL Sports afgehandeld, in de aanvraag voor de subsidie zal SOL Sports de lijst met deelnemers bij de nevobo moeten aanleveren!
 
Het staat de organiserende vereniging uiteraard geheel vrij om deelnemers te werven bij omliggende clubs om zo aan de minimaal aantal deelnemers te komen.